Round Table Meeting

Platform Thinking for banks
 

Inhoud

Een platform is een bedrieglijk eenvoudig concept, echter het ontwerpen ervan is allesbehalve. Dit komt door het feit dat het meest eenvoudige platform een groot aantal bewegende onderdelen bevat. Maar, belangrijker nog, een goed georganiseerd platform blijft continue aangrenzende platformbedrijven afronden. Het is geen toeval dat alle tech giganten geen single maar multi-platform bedrijven zijn.

Hoe krijgen we nou controle over een dergelijke machine? Het boek daarover is helaas nog niet geschreven en bestaande design benaderingen schieten tekort. Laten we samen dit boek schrijven! Ik zal een overzicht delen van een platformontwerpmethode die de afgelopen 2 jaar bij ING is ontwikkeld. Een uitnodiging om deze methode te gaan gebruiken en verder ontwikkelen volgt nog. Zodoende kunnen wij als collectief elkaar versterken.

Delen is tijdens de meeting uiteraard niet verplicht, maar wordt wel aangemoedigd. Al is het maar om er zelf meer uit te halen.

Gastspreker

Ron Kersic – Platform Architecture & Design, ING
Ron maakt deel uit van een kleine cross-functionele groep om toekomstige en nabije toekomstige platformontwikkelingen voor ogen te hebben en deze in balans te brengen in een duidelijke richting voor de volgende groeimogelijkheden van ING. Het team ondersteunt dit met trainingen en workshops over platform-bedrijfsmodellen, executive briefings en praktische ondersteuning. Dit alles om een sterke fundering te bieden voor het ontwikkelen van deze kansen en om te helpen begrijpen wat het betekent voor een samenwerking van de 21e eeuw om groot te zijn.

Lees meer

Lees meer over Platform Thinking in een artikel geschreven door onze collega Dominique Vermaas.

Inschrijven

Inschrijven is gratis. In principe is inschrijven met meer dan 2 personen van 1 organisatie mogelijk (gebruik daarvoor een “nieuw” formulier). Als er te veel inschrijvingen zijn voor het aantal plaatsen, dan zullen we voor variatie in het publiek kiezen.

NL
|DE